Skip to content
© Apple

Vernieuwde Woning-producten met tvOS 18

Apple heeft vandaag voor alle Woning-producten software-updates aangekondigd die je entertainment een boost geven en het dagelijks gebruiksgemak verbeteren. Met intelligente nieuwe features als InSight en updates voor ‘Verbeter dialogen’ en ondertiteling kan tvOS 18 zich meten met de bioscoop, terwijl nieuwe mogelijkheden in Apple Fitness+, Apple Music en FaceTime nog beter tot hun recht komen op het grootste scherm in huis. De Woning-app krijgt in iOS 18 allerlei nieuwe functies, zoals toegang voor gasten en de mogelijkheid om de deuren van je huis handsfree van het slot te halen. Daarmee is je huis goed beveiligd, terwijl jij en je gasten toch gemakkelijk binnen kunnen komen. tvOS 18 en iOS 18 zijn vanaf vandaag beschikbaar als bètaversie voor developers, en komen dit najaar beschikbaar als gratis software-updates.

“Onze Woning-producten zijn erop gericht het dagelijks leven van gebruikers te verbeteren. Dat onderstrepen we opnieuw met onze recentste updates, die nog meer gemak en verbinding mogelijk maken”, aldus Stan Ng, Vice President Apple Watch, Audio, Health, and Home Product Marketing bij Apple. “Dit najaar geven tvOS 18 en onze diensten thuisentertainment een compleet nieuwe dimensie, met informatie over personages en scènes op precies het juiste moment.”

tvOS 18 geeft thuisentertainment een nieuwe dimensie

Dit najaar wordt de Apple TV-app uitgebreid met InSight, een functie waarmee informatie over acteurs, personages en muziek uit films en series op Apple TV+ in realtime in beeld verschijnt. Selecteer een acteur om een pagina met achtergrondinformatie en andere rollen weer te geven. Of ontdek snel welk nummer je in een bepaalde scène hoort en voeg het toe aan een playlist in Apple Music. Gebruik je je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV? Dan kun je de InSight-informatie ook daarop bekijken.

Verbeter dialogen wordt slimmer in tvOS 18, want dankzij de inzet van machinelearning en computationele audio zijn stemmen op Apple TV 4K beter verstaanbaar boven de muziek, actie en achtergrondgeluiden uit. Verbeter dialogen is nu niet alleen beschikbaar op HomePod-speakers, maar ook wanneer je luistert via ingebouwde tv-speakers, HDMI-speakers, AirPods en andere Bluetooth-devices én wanneer je ondersteunde content afspeelt op iPhone of iPad.

Dankzij ondertiteling hoef je niets meer te missen van je favoriete content. Voor nog meer gebruiksgemak verschijnt ondertiteling met tvOS 18 nu automatisch precies op het juiste moment, ook wanneer de taal in een film of serie niet overeenkomt met de taal op je device, wanneer je het geluid dempt of wanneer je het beeld terugspoelt.

tvOS 18 ondersteunt voortaan ook een beeldverhouding van 21:9 voor films en series op projectors en bevat prachtige nieuwe screensavers zoals Portraits, TV and Movies en zelfs Snoopy, die samen met Woodstock je scherm overneemt in een schattige animatie en daarna even moet bijkomen op plekken zoals zijn hondenhok.

Geniet thuis nog meer van Apple diensten en ervaringen

Vanaf dit najaar kan iedereen de bediening van muziek op HomePods en HomePod mini’s delen via SharePlay en Apple Music. Als je wilt meedoen aan een SharePlay-sessie, hoef je alleen maar je iPhone bij een andere iPhone te houden of de QR-code te scannen in het SharePlay-venster van Apple Music op een andere iPhone. Daarna kun je nummers toevoegen aan de playlist en de bedieningsfuncties gebruiken, zelfs als je geen Apple Music-abonnement hebt.

tvOS 18 bevat updates voor FaceTime met Continuïteitscamera, waardoor deze functie nog toegankelijker wordt. Dankzij live bijschriften in het Engels (voor Canada en de VS) kun je voortaan zien wat anderen zeggen tijdens een FaceTime-gesprek – gewoon op het grootste scherm in huis.

De vormgeving van Apple Fitness+ in tvOS 18 is vernieuwd en stelt je nog beter in staat om de uitgebreide bibliotheek te benutten, gemotiveerd te blijven en je aan je sportroutine te houden. Voorbeelden van updates zijn een gepersonaliseerde ruimte For You, de ruimten Explore en Library, zoekfuncties en meer medailles.

Krijg nog makkelijker toegang tot je woning en inzicht in je stroomverbruik

De Woning-app bevat vanaf iOS 18 ook toegang voor gasten. Daarmee kun je hen heel eenvoudig sloten, garagedeuren en beveiligingssystemen laten bedienen, persoons- of tijdafhankelijke toegang tot je woning instellen met slimme sloten en een activiteitenoverzicht van gasten bekijken. Om de toegang tot je woning verder te vereenvoudigen, kun je ondersteunde sloten bovendien handsfree openen zodra je een deur tot op zo’n twee meter nadert.

Verder kun je in de Woning-app makkelijker je stroomverbruik bekijken. Deze inzichten gebruik je vervolgens om betere beslissingen te nemen in overleg met gerenommeerde nutsbedrijven, te beginnen met Pacific Gas & Electric Company in Californië. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt en het account van je nutsbedrijf koppelt, kun je heel handig je stroomverbruik terugvinden in de categorie Energie van de Woning-app.

Andere nieuwe features voor de Woning-app en Apple TV:

  • Robotstofzuigers zijn nu geschikt voor de Woning-app, zodat je ze kunt toevoegen aan automatiseringen en scènes, en kunt inschakelen via Siri.
  • AirPlay wordt uitgebreid met ruimtelijke audio, dus je kunt voortaan helemaal opgaan in je audio (inclusief ondersteuning voor Dolby Atmos) als je AirPlay gebruikt om te streamen vanaf een iPhone of iPad naar een HomePod of geschikte audioapparatuur van een ander merk.

Beschikbaarheid

De bètaversie van tvOS 18, iOS 18 en versie 18 van de HomePod-software is vanaf vandaag beschikbaar voor developers binnen het Apple Developer Program via developer.apple.com. Komende maand komen de bètaversie voor gebruikers beschikbaar via beta.apple.com. De nieuwe softwarefeatures zijn dit najaar beschikbaar als gratis software-update. Ga naar apple.com/nl/tv-home en apple.com/nl/ios/ios-18-preview voor meer informatie. Features kunnen worden gewijzigd. Sommige features zijn mogelijk niet in alle talen of regio’s beschikbaar, of niet op alle devices. Bovendien is er mogelijk compatibele hardware en software vereist. Ga naar apple.com/nl voor meer informatie over beschikbaarheid.

Back To Top