Skip to content
© Apple

iPhone 16 Pro krijgt 5x telelens

De iPhone 16 Pro krijgt volgens de laatste geruchten een significante upgrade in zijn camerasysteem met de toevoeging van een 5x telelens. Dit gerucht, afkomstig van betrouwbare bronnen in de industrie, belooft fotografen en videografen een grotere zoomflexibiliteit en verbeterde beeldkwaliteit bij het vastleggen van verre onderwerpen.

De huidige iPhone 15 Pro-modellen bieden 3x optische zoom, wat gebruikers dichterbij haalt, maar beperkt is voor bepaalde scenario’s. De 5x telelens in de iPhone 16 Pro zou dit bereik aanzienlijk vergroten, waardoor gebruikers details kunnen vastleggen die voorheen onbereikbaar waren.

Naast de zoomvergroting, wordt er ook verwacht dat de 5x telelens van de iPhone 16 Pro een verbeterde beeldkwaliteit levert dankzij geavanceerde lenstechnologie. Een periscooplens, die we ook terug vinden in de iPhone 15 Pro Max, wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de iPhone 16 Pro.

De toevoeging van een 5x telelens zou de iPhone 16 Pro een aantrekkelijke optie maken voor fotografieliefhebbers die de ultieme mobiele cameraprestaties eisen. De camera-upgrade, in combinatie met andere verwachte functies zoals een krachtigere chip en een verbeterd display, zou de iPhone 16 Pro tot een van de meest geavanceerde smartphones op de markt kunnen maken.

De officiële aankondiging van de iPhone 16 Pro door Apple wordt verwacht in september, waar meer details over de camerafuncties en andere specificaties onthuld zullen worden.

Back To Top